dilluns, 13 de gener de 2014

Propostes de treball Escola i Família a l'Escola Sant Josep pel curs 2013-14

A l'Escola Sant Josep de Sant Vicenç, seguim en la línia de fomentar el treball compartit entre escola i família, així aquest curs 2013-14 oferirem dos espais de treball i diàleg compartit entre família i escola:


 1. Adreçat a les famílies d'educació infantil i cicle inicial.
  En aquestes sessions tractarem dels temes que més preocupen les famílies, entre d'altres parlarem de com ajudar a resoldre els dubtes, les pors i les inseguretats.Parlarem sobre les mares i els pares com a models(el que fem i el que diem en el dia a dia...),(els referents, les normes...),la comunicació(saber escoltar, el diàleg...), els iguals, el grup, la colla, els amics.
 2. Acompanyament i Suport Escolar Familiar, adreçat a les famílies de l'escola.
                                         
  Aquestes sessions tenen com objectiu oferir un suport a les famílies en la seva funció d'acompanyament escolar als seus fills.
A mesura que l'escolaritat va avançant, els deures escolars es van fent presents en el dia a dia de tots els nens i nenes. Constitueixen una bona oportunitat per participar en els processos d'aprenentatge dels nostres fills.
Avui dia, els pares s'impliquen més que mai en els deures escolars dels fills, però no sempre de forma adequada. Un mal suport pot generar dependència del nen i transmetre-li la idea que és incapaç de fer-los ell sol.
Entre tots, tot compartint experiències parlarem de com ho fem i de com ho podem millorar. No es tracta de donar receptes ni formules màgiques, es tracta de que cada pare i mare trobi el seu propi model parental i pugui desenvolupar els seus propis recursos i estratègies.

Elements de reflexió:
 • Han d’ajudar els pares amb els deures escolars?
 • Què vol dir implicar-se en els deures/tasques escolars dels fills?
 • Què vol dir l'afirmació:
  Ajudar el nostre fill a fer els deures, és no ajudar-lo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada